04-10-2014

Afregning

Så kom afregningen for ungtyrene som vi sendte af sted torsdag aften med lastbil til Danish Crown.

Alle 20 tyre blev klassificeret med:

Fedme 3

Farve 3

Dermed ender disse ungtyre rundt om i danske supermarkeder som dansk kødkvæg.

Levende vægt lå mellem 482 - 840 kg

Slagtevægt 259 - 373 kg.

Svindet ligger dermed omkring 55 % - dvs at slagtekroppen udgår kun 45 % af levende vægt, resten er affald (hoved, skind, indvolde og lignende)

Vi er rigtig godt tilfredse. Vi håber det samme for de sidste 24 ungtyre som stadig går hjemme og hygger sig i folden/stalden.

04-10-2014

Afsked

Vi har sendt 20 tyre og Lille Thor afsted til Danish Crown.

Det var lidt vemodigt at skulle sige farvel til Lille Thor som har tjent os godt i snart 10 år som foldtyr og en alder på omkring de 12 år. Det må siges at være en flot alder for en arbejdende tyr som går ude hele året rundt på maginaljorde og ikke kommer på stald.

 Men Lille Thor var ved at blive en ældre herre og begyndte at få skavanker og en vinter i tyrefolden ville knække ham fysisk, han havde ikke længere kræfterne til at bevare sin leder plads i flokken. Sådan er det og vi går meget op i at der skal være logik og etik i de beslutninger og handlinger vi gør.

Proceduren når vi sender dyr afsted til slagteriet er at skille dyrene fra ved hjælp af fanggittre og lukke dem ind i stalden. Når vognmanden ankommer bakkes lastbilen hen til stalddøren og dyrene bliver stille og roligt gennet op i lastbilen og dørene lukkes efter dem. Der er ingen grimer eller trækken rundt med dyrene.

At læsse 20 ungtyre, 1 gammel tyr og 2 udsætter køer fra 3 forskellige stalde tog knap 30 minutter for Jens og Flemming.

Nu venter  vi spændt på hvordan vores dyr er klassificeret på slagteriet og om vores plan for fodring har givet den bonus som vi har håbet på.