25-11-2014

Ruserne

Ruserne er taget op for i år og hængt til tørre. Når der bliver lidt tid, bliver ruserne kørt ud til vores hjælpende fisker, som så igennem vinteren vil gennemgå og reparerer dem så der er klar til næste år, da tilladelsen til endnu et år med ålefiskeri er kommet.

En dejlig sæson er overstået og vi må indrømme at det er gået over alt forventning og den nye Poca jolle "Pernille" har levet op til vores drømme.

25-10-2014

Fiskeriet slut for i år.

Torsdag den 23/10 var vi ude og røgte ruserne for sidste gang i år. Som tidligere beskrevet har vi haft et fantastisk år og vi måtte endnu en gang lade et par hundrede ål slippe ud af rusen, da vi ikke kunne opbevare ålene til næste morgen.

Torsdag aften fik vi besøg af 2 spændende mænd fra DTU Aqua i Jylland. De var på jagt efter han blank ål. Desværre kørte de forgæves, for det viste sig at det udelukkende var hunål vi havde og at de faktisk var gulål og slet ikke blankål som vi troede.

Men det var på ingen måde forgæves for os, for vi fik nu kontakt til eksperter på åle området og ser frem til nye oplysninger.

De fortalte at den længest levende ål som man med sikkerhed kendte alderen på var død over 140 år gammel. Denne ål gik i en brønd i Sverie og hvert 10. år blev brønden tømt og ålen opbevaret i en balje.

Ligeledes fortalte de at de havde haft en ål gående i mere end 5 år uden mad.

Vi har tit talt om hvad der egentlig skete med blankålene og vi blev beroliget,drifterne hos ålene er så stærke at de nok skal kravle over land for at finde havet.

04-10-2014

Fantastiks år

Det har været et fantastisk år med hensyn til både glasål og fiskeriet efter ål.

Efter at vi var kommet senere i gang, normalt sættes ruserne den 1. august, men på grund af det varme vejr blev ruserne først sat den 15. august. Men det har været helt vildt med ål i år.

Vi var den første måned stort set ude og røgte ruserne dagligt og tit måtte vi lade ålene retunere til søen, da vi ikke havde opbevarings kapacitet til så mange ål.

Nu er vi så gået ned på kun at røgte ruserne 1 gang om ugen. Proceduren er nu at onsdag eftermiddag sejler Flemming ud og åbner op for alle 3 ruser.

Torsdag eftermiddag sejler vi så ud og tømmer ruserne og snøre dem igen. Der er så et par enkelte som efter aftale står parate når vi lander ålene  til at aftage nogle af ålene.

Fredag kl 8.30 bliver der så udleveret ål efter aftale. De fleste ål bliver nu solgt til private og det er nødvendigt at Jens kommer og hjælper med udlevering, da der kommer en del som skal have ål til efterårets ålegilder eller julens røgede ål.

Heldigvis er Inge der også og hjælper til med at holde styr på de mange kg til de forskellige.

Indtil nu er planen at der fiskes en gang om ugen oktober ud, der skal jo også være nogle ål til næste år.