04-01-2016

Årets gang 2015

2016

Nu er det tiden hvor der kigges tilbage på året som gik.

Der  er i 2015 blevet født ca140 kalve. Vi har mistet 1 kalv pga. sygdom og vi har haft 6 kalve som er flasket op på gården.

De 6 flaskekalve fik en dejlig eftersommer sammen med 2 gamle køer og deres 2 kalve. De 2 gamle køer tager hurtigt de 6 små kalve til sig og det er en fornøjelse at se de 2 ker gå sammen med deres 8 kalve. Nu her hvor vinteren er begyndt går de alle 10 sammen i den gamle stråtægte stald og nyder livet og bliver forkælet med klap og æbler og andre lækkerier.

2015 var også året hvor kvierne virkelig tog fusen på os gang på gang ved at skifte mellem malkefolden og plagfolden ved at traske igennem søen. Til sidst opgave fodermesteren at køre den tilbage i plagfolden og så fandt de til sidst ud af hvor de ville være.

Efteråret var vådt, meget vådt. Vådere end normalt. Det har virkelig givet nogle udfordringer i det daglige. Det er svært at komme rundt. Det har ikke været muligt at høste majsen, så fodring i år kommer til at være med fuldfoder og super godt wrap til tyrene. Der forventes dog at de fleste at tyrekalvene sælge som levende til Jylland hvor de bliver fedet op og vi så beholder de mindste tyrekalve. Det er dog ikke alle kalve som er kommet hjem på stald endnu. På grund af det ekstremt våde efterår måtte køerne i november lukkes op på vinterfolden Tornings eng, før kalvene blev skilt fra. En sådan flytning med ca 100 køer og deres kalveer meget let.Der sættes led op således at der skabes en passage over broen op i Tornings eng, så lokker Fodermesteren lidt med lidt lækkerier og så trasker køerne op i folden. De nsæte dage er  der en livlig trafik når kæerne henter der kalve og så  er den flytning klaret. Køerne fra de andre folde samles og så lokkes de til at traske afsted igen lpkket af fodermesterens lækkerier. Meget simpelt enkelt og problemfirt når man bare gør som det er bedst for køerne og i deres tempo og når de har lyst.

Her i det nye år starter vi med at fodre kvierne med det lækre foder fra Palle fra Febjerggården i Brokkebjerg. 2015 har udviklet samarbejdet mellem Palle fra Febjergården og det er til gavn for alle parter og en fornøjelse.

2015 var også året hvor der arbejdes med at finde de rigtige løsning til et bæredygtig kvæghold som lever op  til de skærpede regler for kvæghold. Det er store udfordring og spændene at arbejde med men intet er besluttet endnu og der arbejdes sammen med Gefion om at finde den rigtige rentable løsning.

02-08-2015

Køer og kalve

02-08-2015

Tot Hansen

Her er Knold Hansens makker Tot Hansen

02-08-2015

Knold Hansen

02-08-2015

Tyren Ben Hansen