14-12-2014

Kattene

I mange år har der ikke været katte på Vrøjgården. I efteråret 2013blev der ændret på dette. Der blev "importeret" 3 halv vilde katte fra Fyn og 3 store killinger kom fra Eskebjerg. For at sikre sunde katte bliver de fodret på loftet hvor de også har drikkeautomat.

Kattene trives og i sommer kom der 2 kuld killinger og det har været dejligt at følge disse små pus. Kattene er for det meste reserveret og har lært at holde sig væk fra hundene når de løber rundt. Men de er meget aktive om natten og holder helt klart bestanden af mus og rotter nede.

Ikke alle er helt reserveret - der er 2 som gerne vil kæles med og det er en fornøjelse at komme op på lofte for at fodre dem.

10-12-2014

Folmers Bro

Sidste år var det første gang vi havde et juletræ ved Folmers Bro på Alleshave. Og under stormen Bodil gav dette lille juletræ anledning til lidt hovedbrud. Da der skulle til at køre store lastbiler med sten ind i området ville Per Larsen passe godt på det lille træ og lysene og der blev ledt efter strømkilden til lysene på træet, indtil det blev opdaget at lyskæden var på batterier.

Men selvfølgelig skulle der igen i år et juletræ op ved Folmers Bro og en sen aftentime blev lyskæden monteret og lysene tænder 2 gange om dagen.

30-11-2014

1. søndag i advent.

Der er ikke noget som at bringe lys ind i den mørke tid og en af måderne er at placere et juletræ oppe på toppen af Sorte Mølle.

Det er ikke så let at få et juletræ op på toppen af Sorte Mølle, men ved at hejse det op går det. Så er første problem overstået.

Så kommer det næste trin nemlig at få det sat fast så det ikke vælter eller blæser væk, da der ofte blæser en stiv vind på toppen. Der skal både skruer og hegnstråd til og en masse strips til at holde lyskæden på plads.

Men der skal også strøm til for at julekæden lyser op i mørket. Der er ikke strøm i møllen, så der må hjælpe til, så der kan trækkes strøm over pumpe kanalen. Her kommer båden Pernille os til hjælp og ved hjælp af båden er der trukket et langt reb over pumpekanalen og på dette reb er ledning hæftet med strips.

Men alt dette er gået op i en højre enhed og nu står der et flot grantræ på toppen af møllen med lys på og der er i vinduer på nederste dæk placeret "svensker stager" så det lyser op i mørket og bringe glæde til os alle.