26-04-2015

Forår

Så er det blevet forår på Saltbækvig. Næsten alle er kommet ud i foldene og der  er livog glade dage.

Der er intet som slår synet at græssende dyr rundt om i foldene og de nyder det spæde nye græs.

I onsdags sendte vi vores ene foldtyr "Dumle" afsted til slagteriet sammen med de 2 store ungtyre. Vi måtte skille os af med "Dumle" på grund af problemer med benene.

Ok "Dumle" har også været her de sidste 4-5 år og ja så er det også ved at være på tide at der kommer nye gener til.

Det er hårdt at være naturgræsser og tyr på et område som Saltbækvig. Det kræver dyr som er opvokset med at gå på disse områder. Derfor planlægges det at indkøbe 2 et årige avlstyre i stedet for udvokset tyre, idet vi har haft god erfaring med de tyre som er lagt til som er vokset op på Saltbækvig.

Af ungtyrene som går i stalden har Fodermesteren udvalgt 2 flotte ungtyre som er sat ud i tyrefolden til de 3 foldtyre (Didrik, Donald og Humbug)  som er tilbage. Når tyrene sættes på fold til køerene,vil der i 2 af folde komme til at gå en gammel ogung tyr, For mens den gamle tyr kurtisere en ko og kun er optaget af dette, ja så klare den unge hvad der ellers måtte komme, udenat skulle kæmpe med den gamle. Det fungere rigtig godt.

Der er også begyndt at komme kalve. De første 2 kælvninger var begge tvillinger, men det ser ud til at begge køer er deres storearbejde meget og passer rigtig godt på deres små poder.

Men fryseren er fyldt op med råmælk som hurtigt kan tages op og tø, og blandes med vand og gives hvisdet viser sig at en  af dem skal have lidt ekstra.

Skulle det vise sig at der er behov for ekstra pleje, så er stalden klar til at tage mod de små og pleje personalet er klar.