01-12-2014

Farvel og goddag.

Der er gang i stalden denne kolde og blæsende aften og meget passende, da det jo er den første december og i følge kalenderen også den første vinterdag.

Grunden til at der er gang i den er fordi der er kommet flere læs kalve hjem som er sat ind i den lange stald og det er tydeligt at de små poder ikke er tilfredse med en lun stald med masser af dejligt blødt halm og dejligt majs foder og ensilage. Nej de vil hellere have en kold mark og mors varme yver. Så der bliver brølet noget i staldenher til aften, men allerede i morgen er der mere ro, for så er de belvet hæse.

Samtidig skal vognmanden komme og hente de køer som er golde, dvs. ikke er med kalv. De var meldt til for over 3 uger siden, men vognmanden havde glemt dem. Det gør i hvertfald ikke damerne i laden noget. De er blevet forkælet med lækker majs og ensilage, samt en masse dejlig halm at ligge i. Så de damer har haft nogle dejlige uger. Men afsted det skal de, for ellers har vi ikke plads til kvie kalvene, da de skal ind og gå i laden, mens tyrekalvene bliver i den lange stald.

I den gamle stråtæktestald ( den er ikke længere strætækt, men navnet hænger ved) går de 5 kalve som har være i Malkefolden. De 4 flaskekalve McClane, Bellatrix, James Theodore Bond og Lisbeth Salander og den 5. kalv hvis ko mor endte med at tage sig af alle 5 kalve og lade dem patte, går og hygger sig og elsker æbler,så det sker tit at Karen forsvinder op og besøger sine 4 kalvevenner med lommer fulde af æbler og kommer temmelig savlet til tilbage.