24-10-2014

Der er tomt i staldene

Nu er de sidste 5 tyrer levet til slagtning og afregningen er i orden. I stalden går nu kun enkelte dyr som desværre er på stald på grund af dårlige ben og en enkelt har behandlingskrævende lungebetændelse. Det kan dog ikke være anderledes når der er over 400 dyr på ejendommen.

Fodermesteren har flyttet lidt rundt på køerne, de køer som med sikkerhed ikke har fået kalv i år blev taget med til Vrøjgården og sluppet ud i Malkefolden, Der gik et døgn, så var de på vej over Store Vrøj for at finde hjem til deres veninder i de andre folde. De blev fanget ind af fodermesteren og kørt tilbage. Denne gang gik der 2 dage, så var de igen på vej over Store Vrøj. Fodermesteren måtte igen afsted med kreaturvogn og hente dem hjem.

Vi har en ko med dårligt ben som sammen med sin kalv har gået i malkefolden. Det har været en fantastiks oplevelse at se hende tage sig af de 4 kalve som er flasket op hen over sommeren ud over sin egen kalv. Forleden dag spottede vi hende stående og lade 4 kalve patte hende på samme tid. Desværre kan vi ikke beholde hende pga. hendes dårlige ben, hun ville ellers være et stort plus at have til at tage sig af kommende flaskekalve.

Det er lidt over en måned til at vi skal i gang med at skille kalvene fra køerne og så bliver staldene igen fulde af liv.